Denne side er skrevet af Revisorkorts redaktion og kvalitetssikret af vores interne fageksperter. Vi bestræber os på at levere korrekt og opdateret information om revision og regnskab. Indholdet kan være suppleret med bidrag fra eksterne eksperter. Vi tager forbehold for eventuelle fejl og ændringer i lovgivningen.
Senest opdateret:June 12, 2025
Hvad laver en revisor?
En revisor hjælper virksomheder med at holde styr på økonomien – både i det daglige og i forbindelse med årsrapport, moms, skat og budgettering. Ud over at sikre korrekt regnskabsaflæggelse og overholdelse af lovgivning, fungerer mange revisorer også som rådgivere, der hjælper med optimering af virksomhedens drift, skattemæssige forhold og selskabsstruktur.
Revisorer kan være registrerede eller statsautoriserede. Hvis din virksomhed har revisionspligt, skal du bruge en statsautoriseret revisor.
Revisorpriser og økonomi
Prisen på en revisor afhænger af flere faktorer: virksomhedens størrelse, opgavens kompleksitet og hvilken type revisor du vælger. For en mindre virksomhed starter timepriserne ofte omkring 500–700 kr., mens mere specialiserede ydelser som revision eller skatterådgivning kan koste op mod 1.500 kr. i timen.
Mange revisorer tilbyder faste pakker til fx årsregnskab, moms og skat – hvilket gør det nemmere at budgettere. Derudover findes der abonnementsbaserede løsninger, hvor du får adgang til løbende rådgivning og hjælp i løbet af året.
Revisor eller bogholder – hvad har du brug for?
En bogholder hjælper typisk med den daglige bogføring – altså løbende registrering af bilag, fakturaer, løn og moms. En revisor har derimod et mere overordnet ansvar og arbejder ofte med årsregnskab, skat, strategi og lovgivning.
Mange virksomheder bruger begge – bogholderen til det daglige og revisoren til de store linjer. Hvis du er i tvivl om, hvad du har brug for, har vi lavet en guide, der hjælper dig med at vælge i vores Revisor F.A.Q. længere nede på siden.
Hvornår har man brug for en revisor?
Du har ikke nødvendigvis brug for en revisor som selvstændig eller i et lille ApS – men i mange tilfælde er det en god idé. Her er typiske situationer, hvor virksomheder vælger en revisor:
- Du skal indsende årsrapport til Erhvervsstyrelsen
- Du har revisionspligt (fx pga. virksomhedens størrelse eller selskabsform)
- Du ønsker professionel skatterådgivning og fradragsoptimering
- Du har brug for overblik og struktur på økonomien
- Du skal omdanne enkeltmandsvirksomhed til ApS
Revisionspligt gælder for selskaber, der opfylder mindst to af tre grænser: en balancesum på over 4 mio. kr., en nettoomsætning på over 8 mio. kr. og/eller mere end 12 fuldtidsansatte.
SÃ¥dan finder du den rette revisor
Hos Revisorkort har vi gjort det nemt at finde en revisor, der matcher netop din virksomhed og dine behov. Når du indsender en opgavebeskrivelse, matcher vi dig med op til tre relevante revisorer – så du kan sammenligne priser, erfaring og kompetencer, før du vælger.
Det hele er gratis og uforpligtende. Du bestemmer selv, om du vil tage imod et af tilbuddene – og du får oftest svar samme dag.
Revisor F.A.Q.