Lønbureau - find nemt leverandør til at varetage lønnen

Indhent 3 tilbud fra lønbureauer

Gratis – Uforpligtende – Tager 2 min.

Hvad er et lønbureau?

Et lønbureau varetager lønadministrationen i din virksomhed. De sørger for korrekt at udregne og udbetale løn til dine medarbejdere, samt overføre penge til SKAT, ATP, pension, AM-indkomst, AM-bidrag og meget mere.

Læs mere om lønbureauer

Hvad koster et lønbureau?

Prisen på et lønbureau afhænger af hvor mange opgaver virksomheden har brug for at blive aflastet for. Nogle andre faktorer der også kan påvirke prisen på et lønbureau, er antallet af medarbejdere, og om de er 14-dags- eller månedslønnet.

Du kan hos det ene lønbureau skulle betale for lønkørsel på hver enkelt medarbejder, hvor du hos det andet lønbureau også skal betale et abonnement oveni. 

Flere oplever at hvis man vælger et lønbureau, der anvender lønkørsel på abonnement, at de får mere service og support.

Få hjælp til lønnen

Udvalgte lønbureauer

Hvad laver et lønbureau?

Et lønbureau varetager din virksomheds lønadministration. Dette kan de gøre gennem det lønsystem, virksomheden allerede har etableret.
Et alternativ er, at de opretter en bruger i et lønsystem, hvor der er taget højde for virksomhedens behov, størrelse, type osv.

Der er langt flere fordele at have et lønbureau, i stedet for ikke at have noget. Vi har her lavet en liste over de opgaver et lønbureau varetager:

 • Udregne og udbetale korrekt løn til tiden
 • Gennemgang af lønkørsler
 • Overfører penge til SKAT
 • Overfører penge til ATP
 • Overfører penge til pension
 • Overfører penge til AM-indkomst
 • Overfører penge til AM-bidrag
 • Integrere administrationssystemer med lønsystem
 • Administrativ backup ved ferie og sygdom

Outsourcing af løn eller gør det selv med lønsystem?

Et lønsystem kan både du og lønbureauet bruge. Men forskellen er, at hvis du vælger at overdrage virksomhedens lønadministration til et lønbureau, sørger de for at al udbetaling af løn til medarbejdere, samt de tilhørende opgaver, bliver udført korrekt – og til tiden.

Så i stedet for at sidde begravet i bunker af papirarbejde – og have sure medarbejdere, fordi de ikke har fået deres løn til tiden – så kan du med fordel få hjælp af et lønbureau. Og du kan nu fokusere på din forretning.

Som en helt tredje mulighed har SKAT lavet et system, der hedder LetLøn, hvor man selv kan gå ind og indtaste sine medarbejderes stamoplysninger, deres løn og antal timer. Og derefter kan det bruges på 2 måder: den ene som en beregningsordning, den anden som en indberetningsordning.

Begge ordninger er gratis, men har hver sin måde at fungere på. Hvis du selv står med virksomhedens lønadministration, behøver du med LetLøns beregningsordning, ikke at kende reglerne for beregning af AM-bidrag, A-skat, ATP og feriepenge. 

Det eneste du skal gøre, er at overføre nettolønnen til medarbejdere, og derefter overføre skat og ATP til LetLøn.

Indberetningsordningen bruger man, hvis man indberetter AM-bidrag, A-skat og ATP gennem et lønsystem, som automatisk videresender de indberettede data til Skattestyrelsen og ATP.

Online lønbureau

Flere og flere lønbureauer er begyndt at operere digitalt, og har derfor mulighed for at rådgive og vejlede dig online. Der er flere fordele ved at have et online lønbureau, blandt andet at det sparer tid, samt mindsker risikoen for fejl. Derudover er en fordel at det giver et overblik over alle lønsedler og bilag.

Flere oplever også bedre support og service, når de vælger at bruge et online lønbureau, da begge parter kan se alt papirarbejdet online.
Nogle lønsystemer kan også integreres med øvrige administrative systemer, så man kan samle et ”arkiv” over virksomhedens dokumenter, såsom lønsedler og bogføringsbilag, samt øvrige personalebilag – som for eksempel kontrakter, tillæg, mødereferater m.m.

Hvilket lønbureau passer til mig?

Der findes mange forskellige lønbureauer at vælge imellem, men vigtigst af alt er, at finde det lønbureau der passer til virksomhedens behov.
Så inden du springer ud i at finde et lønbureau, er det en god idé at være klar over virksomhedens behov, f.eks. hvilken slags virksomhed det omhandler? Og hvad skal lønbureauet hjælpe dig med?
For hvis du har dette på plads, undgår man misforståelser, som ellers kan ende med at koste tid og penge.

Når du skal til at finde et lønbureau, kan du med fordel være obs. på at stort set alle lønbureauer sætter prisen, alt efter hvor mange medarbejdere der skal beregnes og udbetales løn til.
Men hvis du er en lille virksomhed, kan den interne administration virke tung, og mange gange sætte en kæp i hjulet for virksomhedens produktivitet. Så for små og mindre virksomheder ville det især være smart at benytte sig af et lønbureau.

Hvis du i forvejen har sat et lønsystem op, kan det være en fordel at finde et lønbureau, der kører i samme lønsystem, for en fin overgang ved overdragelsen af lønadministrationen. For eksempel kan man spare tid, ved at anskaffe sig et lønsystem, der kan snakke sammen med de systemer virksomheden bruger til tidsregistrering og økonomistyring.

Hvis du i forvejen har et lønsystem, der ikke kan snakke sammen med andre administrative systemer, eller ikke ved hvordan man integrerer systemerne, kan et lønbureau også hjælpe med det.

Indhent 3 tilbud fra lønbereauer i Danmark

 1. Fortæl os om dit behov
 2. Vi formidler din opgave til relevante kandidater
 3. Du modtager 3 tilbud til fri sammenligning
Har du spørgsmål?

Skriv til os på info@revisorkort.dk

Sammenlign priser

Opret din opgave på 2 min.

Gratis & uforpligtende

Indhent 3 gratis tilbud

1. Opgaven

Brug 2 minutter på at beskrive din opgave – hvis du har brug for sparring på dit behov hjælper vi dig på telefonen uden omkostning.

2. Matchet

Vi tager din opgave under armen og formidler kontakten til 3 relevante revisorer eller bogholdere, som kan løse din opgave.

3. Tilbud

På baggrund af dit behov vil du nu modtage 3 helt uforpligtende tilbud fra revisorer, som passer på det, du søger.

4. Vælg

Sammenlign og vælg frit mellem de tilbud, som du får via RevisorKort – det koster ikke noget og der er ingen tvang til at vælge.

Start her - hvor vil du modtage tilbud?

Spørgsmål? Skriv til os: info@revisorkort.dk