Vi formidler Danmarks revisorer
Bogholder

Find en bogholder - få 3 tilbud på dit bogholderi eller søg selv efter en bogholder

  • Spar tid
  • Sammenlign
  • Uforpligtende
Få sparring på dit behovLad os hente 3 tilbud for dig
eller

100+ bogholdere på RevisorKort

Hvad er en bogholder?

En bogholder holder styr på regnskabsdata, således at det kan revideres af revisor – det man kalder bogføring. Det er samtidig bogholder, der sørger for at holde bogholderiet er ajour, afstemt og periodiseret.

Det ses som det forberedende arbejde, hvor al bogføringsmateriale i form af bilag, løndata, skatteberegninger osv. klargøres inden det afleveres til revisor.

Typisk kalder man også en bogholder for en ‘regnskabsmedarbejder’ i større virksomheder, da man som bogholder sidder i regnskabsafdelingen.

Den konkrete del af en bogholders arbejde spænder meget bredt i forhold til opgavens omfang. Den centrale del af arbejdet består i at bogføre virksomhedens transaktioner – herunder køb og salg af varer / ydelser.

Hvad laver en bogholder?

I dag er arbejdsmetoden for bogholdere splittet – her menes om en bogholder arbejder digtialt eller fastholder den ‘gamle måde’. 

Førhen (og stadig) sidder bogholdere med fysiske bilag, hvor flere i dag bruger digitale værktøjer som regnskabsprogrammer til at lette arbejdsbyrden og effektivisere bogholderiet.

En bogholder hjælper ofte også med at rykke debitorer, som skylder virksomheden penge. Samtidig er lønadministration også en opgave, som bogholderen ofte varetager. Du kan læse mere om bogføringsarbejdet for en bogholder her.

Forskel på bogholder og revisor

Skal jeg have en bogholder eller revisor?

Forskellen på en bogholder og en revisor kan være svær at forstå. Det skyldes at titlen “revisor” ikke er en beskyttet titel (fx ligesom “ekspert”).

Derfor er der mange bogholdere, som kalder sig revisor. Mange arbejdsopgaver kan derfor udarbejdes både af en revisor og boholder – forskellen på, hvem man skal bruge, afhænger af de lovkrav, som en virksomhed skal opfylde.

Den store forskel på revisor og bogholder er udannelsesniveauet – typisk har revisorer en længere uddannelse, hvor bogholdere oftest har sin erfarring som fx elev på en kontor.

Hvad koster en bogholder?

Prisen på bogholder varierer meget afhængig af, hvilken leverandør du vælger til at hjælpe med bogholderiet.

Ofte vil forskellen på pris ligge i, hvor digitalt en given bogholder arbejder – digitalt bogholderi er nemlig oftest tidsbesparende og mere effektivt.

Når du skal vælge en bogholder, er det vigtigt at forventningsafstemme arbejdsmetoden, således at prisen er sat efter omfanget.

Det giver derfor god mening at hente tilbud fra flere bogholdere tage dialogen, så du har en fornemmelse for pris.

Eksempler på bogholdere og revisorer på RevisorKort:

Find en bogholder i nærheden

Populære byer at finde en bogholder

Bogholder i
København

Bogholder i
Aalborg

Bogholder i
Odense

Bogholder i
Århus

Bogholder i
Esbjerg

Bogholder i
Randers

Få 3 tilbud på bogholder her