Bogholder pris | Hvad koster en bogholder?

Senest opdatere: March 24, 2020

Bogholder pris

Hvad er en bogholder, og hvad er sammenhængen mellem bogholder og pris? En bogholder pris afhænger af hvad og hvor meget din bogholder hjælper med.

Bogholder pris er også forskellig for virksomhed til virksomhed, da ingen virksomhed er ens, og dermed er deres bogholderi også forskelligt.
Og så lyder ordet skræddersyet bogholderi hurtigt meget dyrt. Men det behøver det slet ikke at være – for alle bogholderier er forskellige, og derfor er det nødvendigt at tilpasse bogholderiet efter virksomhedens bilag m.m.

Med andre ord, så er der ingen grund til at male fanden på væggen, når det kommer til bogholder pris. Tvært imod, så er det kun positivt, at man i stedet for selv at sidde med hele bogholderiet, kan overdrage bogholderiet til en bogholder, og dermed spare mange timer – timer du kan bruge på at skabe vækst for din virksomhed.

Men med det er der stadig ingen grund til at
Forklaring om hvad en bogholder er, hvad de laver, og hvordan pris og ydelser/kvalitet hænger sammen.

Hvad er bogføring?

Bogføring kommer fra tiden før nutidens moderne regnskabsprogrammer, dengang virksomhedens regnskab blev nedskrevet og ført i en hovedbog.

Hvad koster bogføring? (Eksempler på bogholder pris)

Prisen for en bogholder kan variere meget efter flere forskellige parametre. En bogholder pris kan for eksempel afhænge af den tidsmæssige byrde. Derfor kan det være svært at give en præcis pris på bogholderi, uden forinden at kende til omfanget af regnskabet.

Dog har vi nogle eksempler på hvad en bogholder pris kunne være. Vær opmærksom på dette er et skøn, og kan derfor godt variere for din virksomhed.

Skal du bruge en bogholder til at tage sig af din mindre virksomheds årsregnskab, så skal du regne med et engangsudgift på omkring 2000-6000 kroner. Og det er vel at mærke, hvis man ønsker den skrabede version.

Har man en større virksomhed, men stadig søger bogholder pris på årsregnskab, kan man regne med at skulle af med et engangsbeløb på 3000-6000,- kroner.

Dette er enormt billigt, i forhold til, hvis man havde en autoriseret revisor til at gøre det hele. Prisen en bogholder tager er en brøkdel af hvad en autoriseret revisor tager.

Man skal dog være opmærksom på, at en bogholder ikke kan lave en revisorerklæring, men blot lave forarbejdet dertil. Det kan til gengæld være en stor økonomisk fordel at anvende en bogholder inden man skal bruge revisor, da man sparer den høje timepris en revisor tager.

Der er også forskel på revisorer: den registrerede revisor, og den statsautoriserede. Forskellen er at alle kan kalde sig for revisorer, når de har den grundlæggende uddannelse, men at man først kan kalde sig for statsautoriseret revisor, når man har den rigtige uddannelse.
En statsautoriseret revisor har også typisk større og bedre erfaring, da indblanding i erhvervslivet er en del af uddannelsen.

For at komme med et eksempel på hvor stor prisforskellen er, kan du her se hvad den gennemsnitlige takst de individuelle parter tager for, at varetage en enkeltmandsvirksomheds / IVS regnskab:
• Bogholder pris ca. 250 kroner til 400 kroner i timen
• Registreret revisor ca. 600 kroner til 900 kroner i timen
• Statsautoriseret revisor ca. 1.200 kroner til 1.800 kroner i timen

Er billig bogføring lig med dårlig kvalitet?

Ikke nødvendigvis – men med det sagt, så betaler man ofte også efter hvilken uddannelse og erfaring bogholderen har.
Har bogholderen stor erfaring, og er eventuelt uddannet revisor, er prisen selvfølgelig også derefter.

Men bogholder pris i forhold til bogholder kvalitet skal man også forholde sig til, når man skal til at overlade virksomhedens regnskab.
For hvis der er rod i virksomhedens regnskab, kan det få fatale konsekvenser selv for den bedste forretning.

Men hvordan finder man så en god bogholder pris, der kan varetage ens virksomhedsregnskab i ordentlig kvalitet? Mange gange kan man tjekke referencer fra tidligere kunder, og læse om deres oplevelse med pågældende bogholder.

Timepriser vs. Fast pris kan man også kigge på, når man undersøger bogholder pris. Bogholder timepris er oftest mest optimalt at undersøge, hvis man kun skal bruge en bogholder enkelte gange.
Fast bogholder pris er mere aktuelt at undersøge, hvis man løbende skal have ordnet virksomhedens regnskab.

Hvis man hellere selv vil stå for virksomhedens bogholderi, kan man købe sig til et regnskabsprogram, som ca. koster 20 kr. pr. bilag.
Denne pris er et eksempel, og kan variere for regnskabsprogram til regnskabsprogram.

Spar penge med et digitalt bogholderi

Du kan selv sidde med bogholderiet, eller vælge at undersøge bogholder pris, og hvordan man omdanner det fysiske bogholderi til et digitalt bogholderi.

Med et digitalt bogholderi kommer du for alvor ind i det 21-århundrede, og sparer samtidig en hel del tid og penge, som du kan investere i af vækste din forretning.

Det digitale bogholderi har også en stor betydning på bogholder pris, da virksomhedens tilknyttede bogholder ikke nødvendigvis behøver at være fysisk til stede. Dermed sparer man det tillæg det koster at få en bogholder ud til virksomheden.

Derudover sparer man besværet for at have et fysisk arkiv, som i mange tilfælde kan fylde alt for meget plads i virksomheden. Plads som kunne være udnyttet til noget andet, og meget bedre.

De fleste regnskabssystemer laver et digitalt arkiv. Det kan især være praktisk, idet der er en backup i at man ville kunne få adgang til det digitale arkiv på alle enheder, hvis man blot har en adgang til internettet – og selvfølgelig har adgangskoden til regnskabsprogrammet.

Og med regnskabsprogrammet sikrer du også, hele tiden at kunne have adgang til virksomhedens papirer og regnskab. Og når du vælger at tilknytte en bogholder til din virksomhed, kan du også gå ind og tjekke eller kontrollere for eventuelle fejl eller mangler.

Hold fokus på din forretning

Indhent 3 gratis tilbud på 2 min. fra revisorer i hele Danmark:

Sammenlign priser

Opret din opgave på 2 min.

Gratis & uforpligtende

Indhent 3 gratis tilbud

1. Opgaven

Brug 2 minutter på at beskrive din opgave – hvis du har brug for sparring på dit behov hjælper vi dig på telefonen uden omkostning.

2. Matchet

Vi tager din opgave under armen og formidler kontakten til 3 relevante revisorer eller bogholdere, som kan løse din opgave.

3. Tilbud

På baggrund af dit behov vil du nu modtage 3 helt uforpligtende tilbud fra revisorer, som passer på det, du søger.

4. Vælg

Sammenlign og vælg frit mellem de tilbud, som du får via RevisorKort – det koster ikke noget og der er ingen tvang til at vælge.

Start her - hvor vil du modtage tilbud?

Spørgsmål? Skriv til os: info@revisorkort.dk