Hjælp til regnskab – Hvad indeholder et regnskab?

Senest opdatere: March 24, 2020

Hjælp til regnskab

Når man har en forretning, så vil man gerne fokusere på den, ik? Mange gange kan bogføring og regnskab virke kompliceret, derfor vælger de at få hjælp til regnskab. Dette er især enkeltmandsvirksomheder og iværksættere, der vælger at benytte sig af en regnskab- eller økonomikonsulent til at varetage deres regnskab og bogføring, da deres forretning og deres virksomheds vækst ellers ville gå i stå.

Men reglerne for hvordan regnskabet skal udarbejdes, afhænger af virksomhedens størrelse.

Hvad indeholder et regnskab?

Regnskabet kan være uoverskueligt for nogen, og er netop derfor at det mange gange hjælper, hvis man får skrevet op hvad virksomhedens regnskab indebærer.
På den måde kan man kortlægge, hvilke opgaver virksomheden selv kan håndtere, og hvilke regnskabsopgaver man måske har brug for hjælp til.

Et regnskab indeholder blandt andet:
• Løbende bogføring
• Styring af fakturering / debitor
• Styring af kreditorer
• Lønadministration
• Moms- og skatteregnskab
• Selvangivelse
• Udarbejdelse og indberetning af årsregnskab

Hvornår er det tid til regnskab?

Det kan nogle gange være svært at holde styr på alle tidsfristerne. Men desværre er der også nogle økonomiske konsekvenser ved det, hvis man ikke er færdig med regnskabet til tiden. Et eksempel på en økonomisk konsekvens ved overtrædelse af tidsfristen kan være fristen for at indberette salgs- og købsmoms.

Alle tidsfrister er selvfølgelig lige vigtige at overholde, da virksomheden også kan ende med at blive tvangsopløst, hvis man bliver ved med at undlade at indberette regnskab og betale de løbende udgifter.

Tidsfristerne for regnskab indeholder blandt andet momsfrister, frist for selvangivelse, og frist for årsregnskab.

Fristen for at indberette og godkende virksomhedens selvangivelse 6 måneder efter at du har indberettet årsregnskab. Men man beregner allerede selvangivelsen, når man laver årsregnskabet, da man hertil beregner den skattepligtige indkomst. Dette gøres digitalt på SKAT’s hjemmeside.
Hvis fristen for indberetning af selvangivelsen overskrides, så udsteder SKAT dagbøder på 200 kroner per dag, dog maksimalt 5.000 kroner.
Dette er er super ærgerlige penge at skulle af med, som man for eksempel kunne have brugt på virksomhedens fremgang, eller hjælp til bogføring og regnskab.

Årsregnskabet skal ifølge årsregnskabslovens § 138 indberettes 5 måneder fra statusdatoen. Fristen på 5 måneder skal tages meget bogstaveligt, da hvis statusdatoen for eksempel falder den 31 december, så er det for sent at indberette den 1 juni året efter.
Dvs. at du senest kan indberette årsregnskabet den 31 maj klokken 23:59 året efter – men at være så sent ude frarådet stærkt, da mange er ved at indberette denne dag, så systemet kan være langsomt – eller i værste fald helt nede.
Er man så ”uheldig” at overskride tidsfristen for indberetning af årsregnskabet, får man en påmindelse i e-Boks (ingen andre steder), hvor der står, at man herfra har 8 dage til at få regnskabet indsendt. Efter de 8 dage er gået vanker der bøder til virksomhedens ledelse.
Undgår man helt at indberette noget bliver virksomheden tvangsopløst.

Momsfristerne falder afhængig af virksomhedens årlige omsætning. Men fælles for alle momsfrister er, at de kan inddeles i 3 kategorier: halvårligt momsafregning, kvartalsvis momsafregning, og månedsvis momsafregning. Du kan læse mere om de forskellige momsfrister HER.

Regnskabsprogrammer

Der findes mange forskellige slags regnskabsprogrammer, såsom Billy, e-conomic og Dinero. Disse regnskabsprogrammer har mange fordele, og gør regnskabet lidt nemmere at overskue, og dermed også lettere at indberette de korrekte tal til tiden.
Hvert regnskabsprogram har selvfølgelig hver deres fordele, også i forhold til hvilken type virksomhed du driver.

Skulle man være i tvivl om hvorledes man bruger disse regnskabsprogrammer, findes der tonsvis af kurser/undervisning, som kan være rart, og i visse tilfælde nødvendig at gennemgå, hvis man selv skal sidde med regnskabet.

Kursus i Billy
Kursus i e-conomic
Kursus i Dinero

Hjælp til bogføring og regnskab

Har du brug for hjælp til regnskab og bogføring kan det være meget rart, at få rådgivning til hvordan man bogfører og fører regnskab.

Du kan vælge selv at bogføre virksomhedens regnskab – men hvis du skulle være i tvivl, så har SKAT lavet en videoguide til hvordan du bogfører.

Hold fokus på din forretning

Indhent 3 gratis tilbud på 2 min. fra revisorer i hele Danmark:

Sammenlign priser

Opret din opgave på 2 min.

Gratis & uforpligtende

Indhent 3 gratis tilbud

1. Opgaven

Brug 2 minutter på at beskrive din opgave – hvis du har brug for sparring på dit behov hjælper vi dig på telefonen uden omkostning.

2. Matchet

Vi tager din opgave under armen og formidler kontakten til 3 relevante revisorer eller bogholdere, som kan løse din opgave.

3. Tilbud

På baggrund af dit behov vil du nu modtage 3 helt uforpligtende tilbud fra revisorer, som passer på det, du søger.

4. Vælg

Sammenlign og vælg frit mellem de tilbud, som du får via RevisorKort – det koster ikke noget og der er ingen tvang til at vælge.

Start her - hvor vil du modtage tilbud?

Spørgsmål? Skriv til os: info@revisorkort.dk